لیست اختراعات مهدي محمدي
ايده اصلي اين دستگاه از سنسور كرنشسنج (strain gage) گرفته شده است. كرنشسنج يك سنسور الكترونيكي است كه براي اندازهگيري كرنش يا تغييرات نسبي طول يك جسم به كار گرفته ميشود. تغييرات طول نسبي يك جسم برابر با حاصل تقسيم طول فعلي جسم به طول اوليه آن ميباشد. تغيير مقاومت در اثر خم كردن نسبت به مقاومت كل آن بسيار بالا ميباشد، بنابراين با تبديل تغييرات مقاومت به ولتاژ و به كارگيري يك مبدل آنالوگ به ديجيتال ساده ميتوان تغييرات زاويه را با دقت بسيار بالايي به دست آورد. اين زاويهسنج الكترونيكي شامل يك كرنشسنج، يك فنر انعطافپذير با پلاستيك مسدود كننده در انتهاي هر طرف آن ميباشد. تغييرات مقاومت الكتريكي كرنشسنج درون فنر متناسب با تغيير در زاويه بين محور طولي دو پلاستيك محدود كننده (end block) ميباشد. زاويهسنج با سنسور كرنشسنج سبك، قابل حمل، كاربرد آسان، بدون ايجاد محدوديت براي افراد و انطباق خوب بخشهاي مختلف بدن را دارد. هدف اصلي از اين اختراع طراحي و ساخت دستگاه زاويهسنج منعطف الكترونيكي با قابليت تعيين زوايا و محدوده حركتي تمامي مفاصل بدن در حالت استاتيك و ديناميك با خروجي نتايج بهصورت پيوسته ميباشد.
خلاصهاي از توصيف اختراع: با توجه به محدوديتهاي اعمال شده در استفاده از رنگزاهاي مصنوعي ارائهي راهكارهايي جهت استخراج و خالصسازي رنگزاهاي طبيعي مورد استقبال است. در اين اختراع بهكارگيري تغييراتي در مراحل عصارهگيري و خالصسازي سعي بر استخراج رنگدانهي بتانين از گياه چغندر قرمز به ميزاني فراتر از گزارشات قبلي شده است. به اينمنظور در مرحلهي عصارهگيري تغييراتي چون بهكارگيري گاز ازت، كاهش دماي عصارهگيري، جلوگيري از نفوذ نور و استفاده از پايداركنندههايي نظير آسكوربيكاسيد در كنارهم اعمال شده است. اين عوامل منجر به كاهش اكسيداسيون و تخريب بتانين در طول فرايند عصارهگيري ميشود. در مرحلهي خالصسازي نيز از سيليكاي آمادهسازي شده جهت خالصسازي در ستون كروماتوگرافي فاز نرمال استفاده شد. براي آمادهسازي از محلولهاي اسيد كلريدريك، اسيد سولفوريك و آب اكسيژنه جهت كاهش آلودگيها، افزايش گروههاي عاملي هيدروكسيل و بهدنبال آن افزايش قطبيت استفاده شد. بهكارگيري تمامي اين عوامل در كنارهم درنهايت منجر به خالصسازي حدود ۵۰۰ ميليگرم بتانين از ۱۰۰گرم چغندر قرمز شد.
" تابلوي الكترونيكي هشدار دهنده اطفاي حريق چند منظوره " كه اين دستگاه در زمينه الكترونيك و شاخه اتوماسيون صنعتي به همراه HSE ( health safety environment ) يا سلامتي و ايمني محيط زيست تعلق دارد. مشكل فني حال حاضر عدم استفاده از تكنولوژي جديد و روش هاي سنتي در نمايش هشدار اعلام حريق كه بصورت نمايش با استفاده از تابلو هاي كوچك مي باشد هرچند تابلو هاي كوچك در بازار موجود نمي باشد و بايد به صورت خصوصي سفارش داده شود و اين نوع تابلو ها در مكان هاي صنعتي اصلا كاربردي ندارد. هدف از اين اختراع رفع مشكلات به وجود امده در مكان هاي صنعتي بزرگ و كوچك براي نمايش علامت اتش سوزي در سوله ها و هشدار به تمامي پرسنل براي وضعيت به وجود امده مي باشد كه در شركت هاي بزرگ كمترين زمان براي از بين بردن اتفاق اتش سوزي به وجود امده باعث خاموش كردن ان مي شود. در اين نوع تابلو ها در صورت عدم اتش سوزي به عنوان ساعت و تابلوي تبليغاتي استفاده مي شود ولي در زمان اتش سوزي تابلو تبديل به تابلو اتش سوزي شده و اتفاق رخ داده را هشدار مي دهد.همچنين از اين تابلو و متعلقات ان مي توان در تمامي صنايع براي اتفاقات خاص كه مورد نياز مي باشد استفاده كرد حالا چه اتفاق مثل اتش سوزي ، خرابي در دستگاه ها ، اعلام هشدار امنيتي ، اعلام هشدار اب گرفتگي در سالن ها ، خرابي در دستگاه هاي اصلي و .. باشد نحوه كاركرد اين دستگاه به طور كامل در توصيف اختراع توضيح داده شده است ولي به طور خلاصه با اتفاق در هر سالن يا سوله و با فشار كليدهاي اعلام هشدار توسط نيروي انساني تابلو شروع به فعاليت كرده و مكان مورد اتفاق را نمايش مي دهد. اين اختراع در تمامي مكان هايي كه اتش سوزي و ديگر اتفاقات ناگوار باعث تخريب شديد يا در خطر افتادن جان انسان مي شود مورد استفاده قرار مي گيرد. در ضمن بايد عنوان شود كه اين اختراع ساخته شده و در تعداد انبوه در گروه صنعتي مازرون فوم براي اعلام هشدار چندين خطا ، اعلام هشدار اتش سوزي ، ساعت ، تبليغات اعياد و نمايش تبليغات ايمني استفاده شده است. مثال 1 ) پتروشيمي هاي بزرگ و كوچك 2 ) بيمارستان ها 3 ) صنايع كشاورزي مانند سيلو ها 4 ) دانشگاه ها ، مدارس فني و حرفه اي و جاهايي كه كمترين زمان براي خاموشي اتش براي محافظت جان انسان مورد نياز مي باشد 5 ) فروشگاه هاي بزرگ 6 ) تمامي شركت هايي كه از مشتقات فومي و بنزي
دينامومتر ثبت اجزاي متعامد نيرو براي ثبت اجزا يا مولفههاي نيرويي است كه در محيط سه بعدي يا فضا به يك جسم اعمال ميشود. درواقع مي توان اين نيرو را از نظر معادلات فيزيكي به سه نيروي متعامد در راستاي عمود بر هم يا سه جهت كارتزين (x, y, z) تجزيه كرد. اين اختراع بهطوركلي با مبدلهاي نيرو ، دينامومتر و لودسلها مرتبط ميشود. جايي كه در اثر اعمال بار به يك جسم و برداشت كرنشها يا تغيير شكلهاي به وجود آمده در آن جسم، نيروها اندازهگيري ميشود. بهعنوانمثال در فرايند آزمون برش خطي سنگ سه نيروي برشي، جانبي و قائم مسبب جدا شدن سنگ هستند كه در طراحي و ساخت ماشينهاي حفاري دانستن مقدار اين نيروها بهمنظور تعيين پارامترهاي مختلف آن ضروري است. يكي از راههاي تعيين اين نيروها استفاده از آزمونهاي آزمايشگاهي است. بر اين اساس دستگاه دينامومتر سه مؤلفهاي كه قادر به ثبت اين سه نيرو در فرايند آزمون برش خطي سنگ است طراحي شد. طراحي هندسه اين دستگاه به گونهاي است كه ميتواند با مقدار تداخل حساسيت پايين به صورت مستقل سه نيروي متعامد به هم را اندازه گرفته و از هم تفكيك كند. دستگاه شامل دو رينگ هشتضلعي متعامد كه در وسط آن سه تيرچه بهصورت قائم بر يكديگر قرار گرفتهاند. روي اين تيرچهها سوراخهايي با قطر مشخص و باهدف خاص ايجاد شده است. قسمتهاي نامبرده همه بهصورت يكپارچه طراحي شدهاند. 12 عدد حسگر كرنشسنج با آرايش خاص و در جاي مشخص سوار شدهاند هر چهار حسگر در يك مدار پل وتستون به همديگر بسته شده كه درمجموع سه مدار پل وتستون ايجاد شده است. بر اساس اين طرح هركدام از مدارها برداشت كننده يكي از نيروهاي دخيل در فرايند برش سنگ است و هركدام از آنها بهصورت مستقل نيروهاي متناسب را ثبت ميكند.
به دليل ضعف مقاومت برشي و عدم مقاومت كششي خاك و وزن بالاي آن به عنوان مصالح پركننده محققين همواره به دنبال روشهايي جهت بهبود و اصلاح آن هستند، اين محصول يعني ژئوفوم پلي استايرن به دليل سبكي، بالابودن نسبت مقاومت به وزن، دوام و خاصيت عايقي كه دارد در كاهش نشست زير خاكريزها، ميرايي صدا و لرزش، كاهش فشار جانبي بر سازه هاي زيرين، كاهش تنش روي خطوط لوله صلب مدفون و ... موثر است بنابراين ميتوان از اين محصول در پروژه هاي عمراني به عنوان مصالح پركننده و جايگزيني براي خاك در خاكريزها و در بسترهاي نرم و سست و همچنين پروژه هايي كه از نظر زمان اجرا حائز اهميت هستند، با هدف افزايش كيفيت، سرعت اجرا و مديريت هزينه ها به عنوان جايگزين مصالح سنتي و معمول استفاده كرد. از طرفي ديگر امروزه يكي از دغدغه هاي اصلي جوامع بشري مواجه با محيط زيست و بررسي و به كار گيري راه هاي حفظ آن به عنوان پيش نياز زندگي انسان و ساير موجودات زنده است. اين اختراع به دليل قابليت بازيافت و استفاده مجدد مي تواند جايگزين مناسبي براي منابع محدود از جمله خاك، سيمان و ... (جهت حفظ منابع طبيعي) باشد.
اختراع حاضر قطعه بوشينگ ورودي ولتاژ بالا براي جداسازي امولسيون ها تحت ميدان الكتريكي با قابليت تحمل شرايط دمايي و فشاري بالاي مخزن حاوي امولسيون را ارائه مي نمايد. اين قطعه از طرفي براي ممانعت از اتصال الكتريكي به بدنه مخزن عايق بوده و از طرف ديگر قادر است تا به خوبي در شرايط دما و فشار عملياتي مخزن عمل نموده و نشت¬بندي كاملي در مقابل فشار داخل مخزن ارائه نمايد. موارد استفاده اين قطعه در شكستن انواع امولسيون¬هاي آب-روغن نظير آب در نفت (w/o)، نفت در آب (o/w) و يا امولسيون¬هاي دوگانه آنها است. اين قطعه به عنوان مثال در ساخت نمك¬زداي نفت خام كه يكي از مهمترين مراحل واحدهاي بهره¬برداري نفت¬ خام مي¬باشد كاربرد دارد.
خلاصهاي از توصيف اختراع: امروزه يكي از بهترين راههاي خالص سازي پروتئينها، كلونسازي و اضافه كردن دنباله اي شامل 6 اسيد آمينه هيستيدين در ساختار آنها و بيان آنها بصورت نوتركيب در آزمايشگاه ميباشد. در اين صورت خالص سازي آنها ساده تر ميگردد. در اين فرايند ابتدا جداسازي پرتئين مورد نظر با استفاده از رزينهايي كه به صورت انتخابي اين نوع پروتئنها را جذب خود ميكند انجام شده و در مراحل بعدي با شستشوي رزين پروتئينهايي كه بطور غير اختصاصي به آن متصل شده اند شسته شده و پروتئين مورد نظر تخليص ميشود. در تحقيقات انجام شده نوعي رزين تخليص پروتئين بر مبناي بستر سيليكا توليد و مورد ارزيابي قرار گرفته است. براي تهيه اين رزين ابتدا ذرات سيليكاي خشك با گروههاي اپوكسي عاملدار گشته و سپس تمامي گروههاي اپوكسي توسط تركيب "ايمينو داي استيك اسيد" مورد اصلاح قرار گرفتند. در ادامه كاتيونهاي دو ظرفيتي مس با استفاده از تركيب سولفات مس جهت كئوردينه شدن با دنباله هيستيديني پروتئينها وارد ساختار بستر گرديدند.
امروزه مواد پلاستيكي برگرفته از مواد پتروشيمي به عنوان يكي از چالشهاي اصلي محيط زيست مطرح شده است. زيرا قسمت اعظم اين مواد زيست تخريب پذير نبوده و در طبيعت باقي مي مانند هرچند بحث بازيافت اين مي تواند اثرات زيست محيطي ناشي از اين مواد را كاهش دهد . اين مواد شامل پليمر هاي مصنوعي مانند پلي اتيلن ، پلي پروپيلن ، پلي استايرن و ... مي باشند ، البته بسياري از محقين در تلاش براي زيست تخريب پذير كردن پليمر هاي مصنوعي ذكر شده هستند كه بعضي از آنها در كشور هاي پيشرفته مانند امريكا و اروپا به بازار مصرف نيز ارائه شده است ولي فرآيند زيست تخريب پذير كردن در مقياس صنعتي هزينه بر بوده و اين مواد را براي مصارفي كه مي توانند ارزش افزوده بيشتري ايجاد كند بكار مي گيرند. استفاده از ظروف يكبارمصرف پليمري بتدريج جزء لاينفك زندگي مردم شده است و اكثر مردم روزانه حداقل يكبار از اين ظروف شامل ظروف صرف غذا، انواع ليوان و يا محصولات بسته بندي شده در اين ظروف استفاده مي كنند . در حال حاضر اين ظروف از مواد پليمري مانند پلي اتيلن ، پلي استايرن ، پلي اتيلن ترفتالات ، پلي استايرن ساخته مي شود. البته توليد ظروف يكبار مصرف اسفنجي بر پايه پلي استايرن به عنوان يك بسته بندي در جامعه به عنوان يك بسته بندي سالم و بهداشتي در جامعه ما كمتر مورد نظر بوده تا حدي كه بسياري از مواد غذايي و خوراكي از بسته بندي بهداشتي برخوردار نيستند. هرچند در سالهاي اخير پيشرفت هايي براي بسته بندي خوب و مناسب است ( انواع ظروف يكبار مصرف ) انجام شده ، اما براي عامه مردم ، ضرورت استفاده از بسته بندي هاي صحيح مثلا استفاده از ظروف يكبار مصرف اسفنجي براي مواد غذايي ، آشاميدني و ... بايد بيشتر مورد توجه قرار گيرد . سرانه مصرف كشورهاي صنعتي در رابطه با مصرف ظروف يكبار مصرف نسبت به كشور هاي توسعه نيافته و در حال توسعه بسيار بالاتر مي باشد.شاخص سلامت هر جامعه نيز به سرانه مصرف انواع مواد بهداشتي وابسته است و از اين لحاظ شاخص سلامت جوامعي كه به اين مسائل اهميت داده اند بالاتر از ساير كشور ها مي باشد. ضمنا بايد اين نكته ذكر شود كه همه مواد پليمري پايه ظروف يكبار مصرف مي بايستي از استاندارد هاي بهداشتي لازم برخوردار باشد . در اين ميان مي توان به ظروف يكبارمصرف توليد شده بهداشتي بر پايه پلي اتيلن و پلي استايرن اشاره كرد. بهر حال با اينكه اين محصولات داراي استانداردهاي بهداشتي لازم هستند اما كماكان موضوع عدم بازيافت پذيري و زيست تخريب پذير نبودن آنها براي صنايع توليد كننده اين محصولات نگراني جدي محسوب مي شود و براي همين موضوع اين صنايع به دنبال راه حلي براي زيست تخريب پذير كردن محصولات پلاستيكي موجود يا استفاده از مواد پلاستيكي زيست تخريب پذير، براي توليد اين محصولات هستند ، از اين بين اسيدپلي لاكتيك به عنوان يك ماده تجزيه پذير كه از مواد طبيعي موجود در طبيعت توليد مي شود مي توان اشاره كرد. پيشبيني ميشود تقاضا براي اين ماده تا سال ۲۰۲۰ به يك مگاتن در سال افزايش پيدا كند. اسيد پلي لاكتيك نوعي پلاستيك تجزيهپذير است كه از آن به ميزان گستردهاي در صنايع بستهبندي استفاده ميشود. از اين رو نياز به آن در بازار روز به روز افزايش مييابد.
در جوشكاري ورق، با توجه به ضخامت و جنس ورق و نيز آمپراژ و ولتاژ مورد نياز براي ذوب الكترود و ورق، سرعت حركت ابزار جوشكاري و همچنين سرعت تزريق الكترود به حوضچه جوش بايد متفاوت باشد. براي توليد جوش هايي با كيفيت بالا، تنظيم اين دو سرعت امري لازم و اجتناب ناپذير است. تنظيم درست اين دو سرعت امريست كه فقط جوشكاران ماهر و باتجربه و يا ربات هاي پيچيده و گرانقيمتي كه براي اين منظور طراحي شده اند، از عهده آن بر مي آيند. ربات ها مي توانند جوش هايي با كيفيت بسيار بالا توليد نمايند ولي اين ربات ها نه تنها بسيار حجيم هستند كه كاربرد آنها را محدود به كارگاه هاي بزرگ مي نمايد، بلكه بسيار گران قيمت نيز هستند. از طرف ديگر كيفيت كار جوشكاران ماهر، جدا از اينكه دسترسي به آنها ممكن است در مواقعي مقدور نباشد، وابسته به مدت زمانيست كه جوشكاري مي نمايند. به عبارتي خستگي جوشكار و اشتباهات فردي آنها مي تواند در كيفيت جوش اثر منفي داشته باشد. مجموع اين شرايط نياز به دستگاهي كه از يك طرف امكان كنترل دو سرعت مذكور را براي كاربر فراهم كند و از طرف ديگر كوچك و ارزان قيمت باشد، احساس مي شود. به عبارتي به دستگاهي نياز است كه با كمك آن، هر كسي كه تنها آشنايي مقدماتي با اصول جوشكاري داشته باشد، بتواند جوش هايي با كيفيت بالا توليد نمايد. دستگاه حاضر با تلفيق يك سيستم هيدروليكي و يك سيستم مكانيكي (چرخ دنده اي)، نه تنها امكان كنترل سرعت حركت ابزار را فراهم مي آورد، بلكه سرعت حركت الكترود را نيز كنترل مي نمايد. به اين ترتيب كه كاربر ابتدا با توجه به جنس و ضخامت ورق آمپر و ولتاژ مورد نياز را انتخاب كرده و سپس سرعت حركت ابزار و سرعت حركت الكترود را تنظيم نموده و در نهايت بدون اينكه لازم باشد روند جوشكاري را با دقت و وسواس دنبال نمايد، مي تواند جوشي با كيفيت بالا ايجاد نمايد. به عبارتي با كمك اين دستگاه هر كسي كه با اصول ابتدايي جوشكاري آشنايي داشته باشد، مي تواند انواع ورق ها با ضخامت هاي مختلف را با كيفيت بالايي جوش دهد.
روش ابداعي در چاپ و علامتگذاري كتاب كه در كپي كردن آن را فوق العاده پر هزينه ميكند در اين روش با استفاده از چند تكنيك ابداعي هر جلد كتاب هويت خاص خود را خواهد داشت و جعل و كپي غير قانوني آن كاملا مشهود و پرهزينه است
موارد یافت شده: 48